Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum, som rummer en stor kunstsamling med tilknytning til Bornholm, havde tidligere til huse i Rønne, men besluttedes i 1990 udflyttet til et stort skrånende areal oven for de berømte Helligdomsklipper på østkysten, med enestående udsigt over Østersøen.

Stedets navn ”Helligdommen” hidrører fra en tidligere valfartskilde på stedet, som i middelalderen blev tillagt helbredende virkning.

Fogh & Følners bygning, opført i 1993 og udvidet i 2003, er formet som en langstrakt formation af mindre bygningslegemer, strækkende sig fra landevejen mod kysten.
De enkelte udstillingsrum er grupperet omkring et indre glasoverdækket fordelingsareal, der som en sydlandsk trappegade følger terrænets fald mod kysten. I gaden er den tidligere valfartskilde genopstået som en granitrende i gulvet.

Udover udstillingsrum indeholder museet en administrationsfløj, et auditorium, en butik, en café samt et udsigtstårn nær hovedindgangen og en udsigtsbro i den anden ende, der strækker sig mod kysten.

Bygherre: Bornholms Amt
Ingeniør: COWI A/S
Udført 1993 og 2003
Byggesum: ca. kr. 24 mio. ekskl. moms
Fogh & Følners rolle: Totalrådgivning

 
ARKITEKTFIRMA A/S   /   KULSVIERVEJ 150    /    DK-2800 KGS. LYNGBY      
TLF: 4593 4020       /    CVR.NR 1003 5961      /     Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fogh & Følner