Danmarks Kunstbibliotek

Udstillingsbygningen ved Charlottenborg i København opførtes i 1883 med kgl. bygningsinspektør Ferdinand Meldahl og Albert Jensen som arkitekter.
På det tidspunkt indrettedes lokaler for Kunstakademiet i den sydlige del af bygningen, bestående af dels et sammenhængende, symmetrisk centralhal i hovedfløjens midte, flankeret af dobbeltarkader mod rummene langs husets facader, dels det oprindelige dobbelthøje bibliotekslokale i tværfløjen.

Fogh & Følners ombygning i 2004 omfattede nedtagning af en række nyere vægge i arkadebuerne, således at det oprindelige rum med dagslys fra begge sider genopstod – nu som et stort sammenhængende udlånsområde.
Et stort kompaktreolafsnit – bibliotekets skatkammer – blev opstillet som et møbel i den tidligere foredragssal for enden af centralhallen. Oven på dette etableredes arbejdspladser med udsigt over udlånsområdet.

Det oprindelige mosaikgulv blev suppleret med terracottafliser fra den oprindelige producent Maw & Co fra England, som mirakuløst eksisterede endnu og havde fliserne på lager!.
Det oprindelige bibliotekslokale, nu læsesal, fremstår stort set uberørt siden indvielsen i 1883.

Bygherre: Kulturministeriet
Ingeniør: Birch & Krogboe A/S
Byggesum: kr. 9,6 mio. ekskl. moms
Fogh & Følners rolle: Totalrådgivning
 
ARKITEKTFIRMA A/S   /   KULSVIERVEJ 150    /    DK-2800 KGS. LYNGBY      
TLF: 4593 4020       /    CVR.NR 1003 5961      /     Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fogh & Følner