Kulturhuset Islands Brygge

Da medborgerhuset Gimle i en tidligere kasernebygning på Ny Tøjhusgrunden i København måtte vige for byudviklingen, blev det besluttet at opføre et erstatningsbyggeri. Det blev tildelt en fornem placering i Havneparken foran Islands Brygge og fik snart navn af kulturhus.

Fogh & Følners bygning fra 2002 er udformet som et langstrakt træbeklædt bygningsanlæg, beliggende langs  kajen, men forsynet med to tværgående passager for at sikre kontakten mellem by og havnefront.

Bygningens midterste del er overdækket med en stor svævende tagflade, der som et tribunetag åbner sig mod havneløbet og tillader sol og udsigt hele vejen rundt. Herunder findes en vestvendt café samt mødelokaler og administration.
I nordenden findes selskabslokaler, mens sydenden rummer en stor multisal med scene. Værksteder, toiletter mv. findes i kælderniveau.

Arkitekturen afspejler de ydmyge halvtage og tjærede skure, der tidligere møblerede havnefronten i markant kontrast til de grundmurede bygninger i det bagvedliggende Islands Brygge-kvarter.

Bygherre: Københavns Ungdomscenter
Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Udført 2002
Byggesum: kr. 19 mio. ekskl. moms
Fogh & Følners rolle: Arkitektrådgivning

 
ARKITEKTFIRMA A/S   /   KULSVIERVEJ 150    /    DK-2800 KGS. LYNGBY      
TLF: 4593 4020       /    CVR.NR 1003 5961      /     Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fogh & Følner