Sorø Rådhus

De ældste dele af Sorø Rådhus er en tidligere stationsbygning fra 1800-tallet med en stor udvidelse fra 1981, tegnet af arkitekterne Ib og Jørgen Rasmussen. Kommunesammenlægningen i 2008 medførte imidlertid behov for endnu en udvidelse.

Fogh & Følners tilbygning fra 2010 er et trefløjet anlæg i to etager, som sammen med en af de ældre fløje omslutter en indre gård, en rådhusgård, som står i åben forbindelse med gadenettet gennem en markant portåbning.
Rådhusets nye foyer og borgerserviceområde har adgang fra denne rådhusgård.

Tilbygningens eksteriør er søgt tilpasset rådhusets ældre dele gennem anvendelse af beslægtet rødt murværk og en fast rytme af hvide bygningsdele, i tilbygningen i form af oplukkelige lemme i vinduespartierne.

Særlige funktioner, en møderumsbygning og et trappetårn til byrådssalen er fremhævet med beklædning af hvidglaserede klinker. Taget over det dobbelthøje portrum og foyerområde bæres af slanke betonsøjler i slægt med søjlerne i foyeren fra 1981.

Bygherre: Sorø Kommune
Ingeniør: Niras A/S
Udført 2010
Byggesum: ca. kr. 53 mio. ekskl. moms
Fogh & Følners rolle: Totalrådgivning

 
ARKITEKTFIRMA A/S   /   KULSVIERVEJ 150    /    DK-2800 KGS. LYNGBY      
TLF: 4593 4020       /    CVR.NR 1003 5961      /     Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fogh & Følner