Kunstmuseum i Ahrenshoop Tyskland

Imellem den tyske Østersøkyst og indhavet Saaler Bodden ligger den attraktive ferieby Ahrenshoop, som i det 20. århundrede var hjemsted for flere kunstnerkolonier.

Den selvejende institution Kunstmuseum Ahrenshoop, som råder over en stor samling værker og breve fra disse kunstnere, udskrev i 2008 en indbudt arkitektkonkurrence om et forsknings- og formidlingscenter for denne samling. Man havde til formålet erhvervet en flot beliggende grund på grænsen mellem Ahrenshoop og det åbne land.

I Fogh & Følners forslag blev udstillingsrummene placeret omkring et glasoverdækket centralrum med trappeforbindelse til en samlingssal i kælderniveau og med café og restaurant vendt mod aftensol og udsigt i vest.
Udstillingssalene blev udstyret med markante ovenlysskakte, som med udvendig beklædning af hvidglaserede klinker gav bygningsanlægget et markant tagprofil og udstillingsrummene et blødt reflekteret dagslys.

Fogh & Følners forslag blev tildelt 2.præmie.
 
ARKITEKTFIRMA A/S   /   KULSVIERVEJ 150    /    DK-2800 KGS. LYNGBY      
TLF: 4593 4020       /    CVR.NR 1003 5961      /     Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fogh & Følner