Skuespilhus i København

Efter flere års debat om den rigtige placering af et nyt skuespilhus i København, udskrev Kulturministeriet og Det Kongelige Teater i 2002 en åben international arkitektkonkurrence om placering og udformning af et nyt skuespilhus på Kvæsthusbroen i København, for enden af Sct. Annæ Plads og direkte ud til Københavns Havn.

Fogh & Følners forslag var disponeret som et langstrakt anlæg langs den daværende havnekaj, gennemskåret på tværs af en overdækket teaterplads i Sct. Annæ Plads forlængelse.
Fra denne teaterplads kunne publikum fordele sig enten til Store scene, restaurant mv. nord for teaterpladsen, eller til Lille scene og de funktioner, der knyttede sig hertil syd for pladsen.

Bygningsanlægget var formet som et varieret landskab af naturstensbeklædte plateauer og bygningslegemer i lys sandsten, hvoraf salsbygninger og scenetårne rejste sig iklædt hvidglaseret keramik.
Spejlende glasflader var søgt undgået, enten ved at glasset var stærkt tilbageliggende eller slyngede sig som bølgende forhæng.

Der indkom i alt 333 forslag fra hele verden. Fogh & Følners forslag blev tildelt 3. Præmie.
 
ARKITEKTFIRMA A/S   /   KULSVIERVEJ 150    /    DK-2800 KGS. LYNGBY      
TLF: 4593 4020       /    CVR.NR 1003 5961      /     Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fogh & Følner