KULTURHUSET ISLANDS BRYGGE

Da medborgerhuset Gimle i en tidligere kasernebygning på Ny Tøjhusgrunden i København måtte vige for byudviklingen, blev det besluttet at opføre et erstatningsbyggeri. Det blev tildelt en fornem placering i Havneparken foran Islands Brygge og fik snart navn af kulturhus.

Fogh & Følners bygning fra 2002 er udformet som et langstrakt træbeklædt bygningsanlæg, beliggende langs kajen, men forsynet med to tværgående passager for at sikre kontakten mellem by og havnefront.

Bygningens midterste del er overdækket med en stor svævende tagflade, der som et tribunetag åbner sig mod havneløbet og tillader sol og udsigt hele vejen rundt. Herunder findes en vestvendt café samt mødelokaler og administration.

I nordenden findes selskabslokaler, mens sydenden rummer en stor multisal med scene. Værksteder, toiletter mv. findes i kælderniveau.

Arkitekturen afspejler de ydmyge halvtage og tjærede skure, der tidligere møblerede havnefronten i markant kontrast til de grundmurede bygninger i det bagvedliggende Islands Brygge-kvarter.

Bygherre: Københavns Ungdomscenter

Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Udført 2002

Byggesum: kr. 19 mio. ekskl. moms

Fogh & Følners rolle: Arkitektrådgivning

Fogh & Følner Arkitekter A/S  |  KULSVIERVEJ 150, 2800 kgs. lyngby  |  Tlf.: 4593 4020 |  CVR-NR. 10035961  |  FF@FOGH-FOLNER.DK