KUNSTMUSEUM AHRENSHOOP, TYSKLAND

Imellem den tyske Østersøkyst og indhavet Saaler Bodden ligger den attraktive ferieby Ahrenshoop, som i det 20. århundrede var hjemsted for flere kunstnerkolonier.

Den selvejende institution Kunstmuseum Ahrenshoop, som råder over en stor samling værker og breve fra disse kunstnere, udskrev i 2008 en indbudt arkitektkonkurrence om et forsknings- og formidlingscenter for denne samling. Man havde til formålet erhvervet en flot beliggende grund på grænsen mellem Ahrenshoop og det åbne land.

I Fogh & Følners forslag blev udstillingsrummene placeret omkring et glasoverdækket centralrum med trappeforbindelse til en samlingssal i kælderniveau og med café og restaurant vendt mod aftensol og udsigt i vest.

Udstillingssalene blev udstyret med markante ovenlysskakte, som med udvendig beklædning af hvidglaserede klinker gav bygningsanlægget et markant tagprofil og udstillingsrummene et blødt reflekteret dagslys.

Fogh & Følners forslag blev tildelt 2. præmie.

Fogh & Følner Arkitekter A/S  |  KULSVIERVEJ 150, 2800 kgs. lyngby  |  Tlf.: 4593 4020 |  CVR-NR. 10035961  |  FF@FOGH-FOLNER.DK